Kwaliteitstoets op Quick scan welvaartseffecten Herontwerp Brienenoord en Algeracorridor (HBAC)
Op verzoek van de directie Wegen en Verkeersveiligheid van het DG Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) een kwaliteitstoets op de Quick scan welvaartseffecten Herontwerp Brienenoord en Algeracorridor (HBAC) uitgevoerd. Voor het project Rotterdam Vooruit is nagegaan of de quick scan Welvaartseffecten Herontwerp Brienenoord en Algeracorridor (HBAC) de welvaartseffecten voldoende in beeld brengt om de meest kansrijke oplossingsrichtingen te kunnen selecteren.
Download 'Kwaliteitstoets op Quick scan welvaartseffecten Herontwerp Brienenoord en Algeracorridor (HBAC)'
Download 'Kwaliteitstoets op Quick scan welvaartseffecten Herontwerp Brienenoord en Algeracorridor (HBAC)'
De conclusie is dat de quick scan voor deze fase van de verkenning een eerste indruk geeft van de welvaartseffecten van de verschillende maatregelpakketten. Het resultaat is bruikbaar om de kansrijke maatregelen te selecteren. Met name de analyse van de individuele maatregelen biedt waardevolle informatie om in een volgende fase tot een optimaal maatregelenpakket te komen.
De Quick scan Welvaartseffecten is een goede eerste stap op weg naar een OEI (Overzicht Effecten Infrastructuur), zoals die aan het eind van de verkenning bij de voorkeursbeslissing dient te worden opgesteld. Bij het opstellen van een OEI bevelen we aan de onzekerheden en risico’s in beeld te brengen door middel van scenario’s en een gevoeligheidsanalyse. Ook is het aan te bevelen na te gaan hoe en wanneer men kan bijsturen als risico’s zich voordoen.
Dit blijkt uit de notitie Kwaliteitstoets op Quick scan welvaartseffecten Herontwerp Brienenoord en Algeracorridor (HBAC) van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).